به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر ظرفیت تولید برق ایران به مرز 70 هزار مگاوات افزایش یافته است و دولت جدید هم قصد دارد به منظور حفظ موازنه تولید و مصرف به ویژه در فصول گرم سال، به طور متوسط سالانه حدود سه تا پنج هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کند.
آمارهای رسمی حاکی از آن است که در طول یک دهه گذشته رشد تولید برق جهان سالانه 3.5 درصد بوده با این وجود در این مدت ایران به طور متوسط سالانه رشدی هفت درصد در افزایش ظرفیت تولید برق را تجربه کرده است.
به عبارت دیگر از 10 سال گذشته تاکنون ایران 2 برابر متوسط جهانی در ساخت و راهاندازی نیروگاههای برق رشد داشته است و در کنار کشورهای همچون اسپانیا و چین، بیشترین رشد تولید برق در جهان را به نام خود ثبت کرده است.
در شرایط فعلی ایران در جمع 20 کشور نخست دارنده بزرگترین ظرفیت تولید و انتقال برق جهان قرار دارد به طوریکه رشد در ساخت و توسعه نیروگاههای برق موجب شده که جایگاه ایران از 18 به 14 جهان ارتقا یابد.
با احیای نهضت نیروگاه سازی در ایران، اولین واحد بخش بخار نیروگاه آبادان با ظرفیت 160 مگاوات به شبکه سراسری پیوست و پیش بینی می شود دومین واحد بخش بخار این نیروگاه تا زمستان سالجاری به بهره برداری برسد.
این نیروگاه در قالب چهار واحد گازی (ظرفیت هر واحد 123 مگاوات) و دو واحد بخار (ظرفیت هر واحد 160 مگاوات) در مجموع به ظرفیت 815 مگاوات توسط متخصصان داخلی طراحی، ساخت، نصب و راهاندازی شده است.
از سوی دیگر پیش بینی می شود با راه اندازی واحدهای جدید ظرفیت تولید برق ایران به بیش از 75 هزارمگاوات تا پایان سالجاری افزایش یابد.
آمارهای وزارت نیرو نشان میدهد که از ابتدای برنامه چهارم توسعه تاکنون 50 هزار میلیارد تومان در صنعت برق هزینه شده و بیش از 60 هزار میلیارد تومان طرحهای صنعت برق در دست اجرا است كه 60 درصد این هزینهها از سوی بخش خصوصی تامین شده است.
اولین واحد بخش بخار نیروگاه آبادان با ظرفیت 160 مگاوات شهریور ماه سالجاری رسما به شبکه برق کشور متصل شد و پیش بینی می شود تا پایان اسفند ماه سالجاری ظرفیت تولید برق ایران به 75 هزار مگاوات افزایش یابد.
کد خبر 2124942
نظر شما